Image

“Deres glede kan bli fullkommen”

Tips-glede
29. juni 2021

Hvordan har du det i dag?

Share this Post

Bilde tatt av grafitti i en undergang rett ved Kristiansand sentrum

Fullkommen glede, det høres nesten ut som om en lever i en virkelighetsfornektelse. For livet er jo fullt av sorger, utfordringer, skuffelser, nederlag, svik, og masse annet negativt. Og for en del er det lettere å fokusere på det negative enn det positive.

Jeg tror absolutt ikke at Jesus vil vi skal fornekte virkeligheten rundt oss. Han vet helt og fullt hvordan det er å lever på jorda, han gjorde det selv i 33 år. Og han opplevde smerte, svik, sorg, glede, vennskap og mye, mye mer.

Hvordan du har det på innsiden er viktigere enn hva som foregår rundt deg

Det er min påstand. Det er ikke et sitat fra Jesus. Heller ikke noen andre jeg vet om. Det er min påstand ut fra mine erfaringer etter 47 år her på jorda så langt. Jeg har tenkt å leve endel år til, så dette blir bare bedre og bedre.

Men jeg påstår dette fordi jeg har opplevd at midt i vanskelige og krevende livssituasjoner så går det an å leve med fred og en form for glede på innsiden. Ofte skulle jeg ønsker omstendighetene var annerledes. Noen ganger kan jeg gjøre ting for å påvirke de i positiv retning. Andre ganger kan jeg ikke gjøre noe som helst med omstendighetene, det er ikke i min makt.

Samtidig som ting og tang foregår rundt meg eier jeg hele tiden en visshet om at jeg er elsket av Gud, at jeg er frelst og at himmelen er mitt endelige hjem på innsiden.

En virkelighetsflukt?

Jeg argumenterer på ingen som helst måte for å fornekte omstendighetene og situasjonen du er i. Heller det motsatte. Det er viktig at du er ærlig med hvordan du har det. Hvis du er i en utfordrende situasjon kan det være smart, og noen ganger helt nødvendig, å søke hjelp. For helseproblemer anbefales et legebesøk. For vanskelige forhold til andre mennesker kan det være nødvendig å snakke med en lærer, en foreldre, helsesøster eller andre tillitspersoner. For alvorlige ting må kanskje politiet kontaktes.

Slik jeg har forstått de voksne jeg er i kontakt med, leser om og hører på, så er alle de nevnte gruppene av voksen innstilt på å hjelpe unge som er i en vanskelig situasjon. Så vær så snill, ta kontakt med noen hvis du er i en situasjon hvor du trenger råd eller hjelp!

Innsiden din

Samtidig som alt over er sagt, så kan jeg ikke komme unna å fortelle at det er mulig å kjenne på glede og fred på innsiden. Jeg kan ikke underminere Guds kraft som er virksom i mitt liv, og i livet til andre jeg kjenner. Å ta noen minutter og sette seg godt til rette i en stol og fokusere på Gud og hans godhet mot meg, gir meg et pusterom fra vanskeligheter og fyller mitt indre med en tilfredshet og ro som er helt uavhengig av situasjonen jeg lever i.

Det er mulig for deg også!

Blog

Anyone there? God is - always!

April 1, 2020
Image

Who is always there? God says He is.

Have you experienced this God? Do you know for yourself that He is ready to listen to you and have fellowship with you?

Maybe now is a good time to start talking to Him and check out for yourself if what He says is true.

Image

Share this Post